Νασόπουλος Αντώνης

Λίγα λόγια για τον Νασόπουλο Αντώνη

 

Ο  Νασόπουλος Α. Αντώνιος είναι Λογιστής – Φοροτεχνικός και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας- Φορολογικός Σύμβουλος και Ειδικός Εισηγητής Φορολογίας µε μεγάλη διδακτική εμπειρία.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία τα τελευταία δέκα επτά (17) χρόνια ,αφορά πάντα στον τομέα της Οικονομίας & Διοίκησης, ως Λογιστής σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Είναι επαγγελματίας Λογιστής – Φοροτεχνικός και Εσωτερικός Ελεγκτής Επιχειρήσεων. Διατηρεί Λογιστικό–Φοροτεχνικό γραφείο στον Πειραιά. Από το 2003 είναι μέλος του Ο.Ε.Ε και κάτοχος αδείας ασκήσεως επαγγέλματος Φοροτέχνη – Λογιστή Ά τάξεως.

Έχει δεκαετή (10) διδακτική εμπειρία, διδάσκοντας μαθήματα Φορολογικού –Λογιστικού περιεχοµένου, σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς ομίλους, αλλά και σε εξειδικευμένα σεμινάρια  Φορολογίας Εισοδήµατος, σε φορείς της Φορολογικής διοίκησης και σε Κ.Δ.Β.Μ..

Είναι Εισηγητής Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών «Master»  στο Ε.Κ.Π.Α. (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) ,στο I.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ. (Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών) και στο Α.Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου ,με κατεύθυνση στην «Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική»  στα μαθήματα Φορολογία Εισοδήµατος Φυσικών & Νομικών Προσώπων και Φορολογικού Σχεδιασμού Επιχειρήσεων.

Μέρος της Ακαδημαϊκής του δραστηριότητας αποτελεί η συγγραφή φορολογικών βιβλίων, με πιο πρόσφατα τα εξής:

  • Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (Ι.Κ.Ε.) /Ανάλυση – Ερμηνεία Ν. 4072/2012 – Άρθρα 43 – 120
  • Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος Ν.4172/2013 /Ανάλυση – Ερμηνεία Ν. 4172/2013, ISBN:978-960-93-7814-7 ,
  • Λογιστικά Αρχεία και παραστατικά πωλήσεων / Ν. 4308/2013 , ISBN:978-960-93-8643-2.

Αρθρα για φορολογικά θέματα και μελέτες του επί φορολογικών ζητημάτων δημοσιεύονται σε ιστότοπους TAXHEAVEN και EFOROLOGIA.